Zakręcone drożdżówki z truskawkami Ten przepis to taki troche odgrzewany kotlet ponieważ takie drożdżówki ja robiłem już nie raz, tyle, że tym razem nieco zmieniłem technologię przygotowania skladników i przygotowania...
Fraisier – biszkopt z truskawkami Fraisier to dosyć popularne ciasto w kuchni francuskiej. Delikatny biszkopt genueński, delikatny krem śmietanowy i świeże truskawki to kwintesencja tego ciasta. Proste w wykonaniu, niesamowite...
Mufinki z czekoladą Często zastanawiacie się co przygotować dla swoich dzieci w letnie dni? Myślicie też z czym wybrać się na piknik? Odpowiedź chyba nasuwa się sama: mufinki. Na stronie...
Ucierane ciasto z truskawkami Ciasta ucierane, badź też zwane tłuszczowo-biszkoptowymi to jedne ze starszych rodzajów ciast jakie znajdziecie w przepisach swoich babci. Najczęściej była to ucierana margaryna z cukrem i...