Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Babeczki z czereśniami
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Suche składniki
200 g mąka pszenna
100 g cukier
2 łyżeczki soda oczyszczona
Mokre składniki
3 szt. jajka
1 małe opakowanie jogurt naturalny
1/2 szkl. olej
Dodatkowo
20 g mąka migdałowa
30 g migdały w płatkach
150 g czereśnie
1/2 łyżeczki mąka ziemniaczana

Babeczki z czereśniami

Zamiast czereśni możecie użyć malin, jeżyn lub wiśni. Dodatek owocowy leży w waszej gestii.

  • 45 minut
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Suche składniki

  • Mokre składniki

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Babeczki z czereśniami

Babeczki z czereśniami to taka trochę moja zapchaj dziura 🙂 jak miałem ochotę na coś słodkiego to prach taka babeczka z owocami zjedzona i brzusio pełny.

Nie są skomplikowane w wykonaniu, a smakują niesamowicie. Śmiało mogę powiedzieć, że to jeden z tych przepisów jednomiskowych. Wszystko dzieje się w ramach jednej miski i nie wymaga angażowania mega sprzętu i elektroniki.

Babeczki są idealne do zrobienia wspólne z dziećmi, i można je zabrać na piknik bądź spakować dzieciom na wyjazd. Nie cieknie z nich sok, ani też nie są oblepione żadnym lukrem i kremem. Po prostu pyyyycha!

(Visited 356 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jajka roztrzep razem z jogurtem naturalnym. Dodaj przesiane suche składniki. Wymieszaj trzepaczką całość. Cały czas mieszając wlewaj cienkim strumieniem olej.

2
Done

Z czereśni pozbądź się pestek i podziel każdą na 4 części. Wydrylowane i pokrojone czereśnie wymieszaj z odrobiną mąki ziemniaczanej.

3
Done

Foremki do mufinek wyłóż papilotkami i każdą napełnij ciastem, tak mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki. Na wierzch połóż trochę czereśni. Posyp z wierzchu mąką migdałową oraz płatkami migdałów. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piecz przez 25 min (lub do suchego patyczka) na opcji termoobieg.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Tarta truskawkowa z kremem earl grey
previous
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
Beza z kremem pistacjowym
next
Pavlova z kremem pistacjowym
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
previous
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
Beza z kremem pistacjowym
next
Pavlova z kremem pistacjowym

Add Your Comment