0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Suche składniki
200 g mąka pszenna
100 g cukier
2 łyżeczki soda oczyszczona
Mokre składniki
3 szt. jajka
1 małe opakowanie jogurt naturalny
1/2 szkl. olej
Dodatkowo
20 g mąka migdałowa
30 g migdały w płatkach
150 g czereśnie
1/2 łyżeczki mąka ziemniaczana

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Babeczki z czereśniami

Zamiast czereśni możecie użyć malin, jeżyn lub wiśni. Dodatek owocowy leży w waszej gestii.

  • 45 minut
  • Porcji 12
  • Średnie

Składniki

  • Suche składniki

  • Mokre składniki

  • Dodatkowo

Wskazówki

Udostępnij

Babeczki z czereśniami

Babeczki z czereśniami to taka trochę moja zapchaj dziura 🙂 jak miałem ochotę na coś słodkiego to prach taka babeczka z owocami zjedzona i brzusio pełny.

Nie są skomplikowane w wykonaniu, a smakują niesamowicie. Śmiało mogę powiedzieć, że to jeden z tych przepisów jednomiskowych. Wszystko dzieje się w ramach jednej miski i nie wymaga angażowania mega sprzętu i elektroniki.

Babeczki są idealne do zrobienia wspólne z dziećmi, i można je zabrać na piknik bądź spakować dzieciom na wyjazd. Nie cieknie z nich sok, ani też nie są oblepione żadnym lukrem i kremem. Po prostu pyyyycha!

(Visited 302 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Jajka roztrzep razem z jogurtem naturalnym. Dodaj przesiane suche składniki. Wymieszaj trzepaczką całość. Cały czas mieszając wlewaj cienkim strumieniem olej.

2
Zrobione

Z czereśni pozbądź się pestek i podziel każdą na 4 części. Wydrylowane i pokrojone czereśnie wymieszaj z odrobiną mąki ziemniaczanej.

3
Zrobione

Foremki do mufinek wyłóż papilotkami i każdą napełnij ciastem, tak mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki. Na wierzch połóż trochę czereśni. Posyp z wierzchu mąką migdałową oraz płatkami migdałów. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piecz przez 25 min (lub do suchego patyczka) na opcji termoobieg.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
poprzendi
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
Beza z kremem pistacjowym
następny
Pavlova z kremem pistacjowym
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
poprzendi
Tarta truskawkowa z kremem earl grey
Beza z kremem pistacjowym
następny
Pavlova z kremem pistacjowym

Dodaj komentarz