0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Kruche ciasto
100 g masło
150 g mąka pszenna
80 g cukier
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Krem
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
200 g śmietana 36%
60 g cukier puder
Dodatkowo
3 szt. makaroniki
20 g borówki
4 szt. liofilizowane truskawki

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Biscuit naked cake

Kształt waszego tortu jest dowolny, ja na Walentynki wybrałem serce

  • 39 minut
  • Porcji 9
  • Łatwe

Składniki

  • Kruche ciasto

  • Krem

  • Dodatkowo

Wskazówki

Udostępnij

Biscuit Naked Cake

Biscuit Naked Cake to wg mnie hit roku 2018. Instagram aż ocieka tego typu tortami, jest tego pełno na pintereście po prostu wysyp!

Ja wykonałem ten tort w formie serca, a prawda jest taka, że przybiera on najróżniejsze formy. Na chwilę obecną bardzo popularne są liter jak i cyfry. Czy jest to skomplikowany tort? Absolutnie nie! Do jego wykonania potrzebujecie odrobinę kruchego ciasta oraz krem i owoce do dekoracji, lub słodycze.

Najpiękniejsze w tym torcie jest to, ze dekorujecie go czym chcecie i jak chcecie.

(Visited 297 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Przygotowanie ciasta

Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być zimne. Poszatkuj je razem i zagnieć ciasto aż będzie miało jednorodną konsystencję. Podziel ciasto na 3 części.
Na papierze do pieczenia odrysuj serce z szablonu i rozwałkuj ciasto tak by pokryło cały rysunek (powinno mieć grubość około 4mm).
Przyłóż szablon do ciasta i ostrym nożykiem obrysuj szablon. Wstaw ciasto na twardym podłożu (desce) do lodówki.
Powtórz czynność z drugą częścią ciasta.

2
Zrobione

Po 20 minutach wyciągnij ciasto z lodówki i usuń nadmiar ciasta. Serca przełóż z papierem do pieczenia na blaszkę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz przez 9 minut na termoobiegu. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia w chłodne miejsce.

3
Zrobione

Krem

Zimną śmietanę ubij na sztywno a pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy.
Przełóż krem do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyszprycuj ciasto na 1 warstwę schłodzonego ciasta i przykryj całość 2 częścią. Ponownie wyszprycuj krem i udekoruj pokruszonymi truskawkami, borówkami i makaronikami.

Jeżeli chcesz uzyskać sztywniejszy krem możesz dodać do niego mascarpone.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
poprzendi
Chleb na zakwasie
Bezowe serca
następny
Bezowe serce
poprzendi
Chleb na zakwasie
Bezowe serca
następny
Bezowe serce

Dodaj komentarz