Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Ciasteczka pajączki
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
75 g cukier
25 g cukier muscovado
150 g mąka pszenna
1 szt. jajka
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
4 łyżki masło orzechowe taka solidna porcja
2 łyżeczki kakao
0.5 łyżeczki proszek do pieczenia
60 g kulki czekoladowe
48 szt. draże kokosowe
20 g czekolada gorzka
75 g masło

Ciasteczka pajączki

Warto użyć dobrej jakości masła orzechowego. Jeżeli robicie swoje dajcie więcej cukru.

  • 60 minut
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Ciasteczka pajączki

Ciasteczka pajączki to pomysł na Halloween dla Was i dla Waszych dzieci. Warto przełamać rutynę i przygotować coś upiornego na to święto przebierańców.  Mają niesamowicie orzechowy smak, nie są zbyt mocno słodkie ponieważ samą słodycz wzbogaca dodatek kulek czekoladowych na górze i draży śmietankowych. Warto wypróbować ten przepis dla samej zabawy i spędzenia czasu wspólnie z dziećmi.

(Visited 247 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Masło zmiksuj razem z cukrami na puszystą masę. Dodaj lekko roztrzepane jajko i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj masło orzechowe oraz ekstrakt i ponownie zmiksuj.

2
Done

Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiej przez sitko, wymieszaj i dodaj do masy z masłem i jajkiem.

3
Done

Uformuj 24 kulki (jeżeli mocno się klei ciasto natłuść olejem ręce). Rozłóż kulki na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij kciukiem by powstało zagłębienie. Piecz przez 15 minut w temperaturze 170 stopni.

4
Done

Rozpuść czekoladę i stwórz pajęcze łapki na ciastku, i wysmaruj środek mocno czekoladą. Przyklej 2 duże kulki czekoladowe oraz oczy z draży.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Paszteciki a'la Welington
previous
Paszteciki a’la Welington
Kokosowa Panna Cotta
next
Kokosowa Panna Cotta
Paszteciki a'la Welington
previous
Paszteciki a’la Welington
Kokosowa Panna Cotta
next
Kokosowa Panna Cotta

Add Your Comment