0 0
Ciastka czekoladowe z chili

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
2 szkl. mąka pszenna
0,5 szkl. kakao
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki sól
200 g masło
1,5 szkl. cukier
2 szt. jajka
2 łyżeczki cynamon
0,5 łyżeczki chili

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciastka czekoladowe z chili

Czy są tak ostre? Wszystko zależy od Was!

  • 20 minut
  • Porcji 24
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Dla nieco odważniejszych, w pikantnej panierce, mocno chrupiące czekoladowe ciasteczka. Pod względem wykonania nie są nazbyt wymagające, a mogą się idealnie nadać jako słodko-ostry dodatek do herbaty.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

W pierwszej kolejności nagrzej piekarnik do 250 stopni. W średniej misce wymieszaj: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, i sól. W dużej misce używając miksera rozetrzyj masło z cukrem (odejmij 2 łyżki cukru ponieważ wykorzystasz go do obtoczenia ciastek) do momentu aż masa nie będzie puszysta i jasna, około 2 minut. Dodaj jajka, i miksuj tylko do momentu połączenia się składników. Zmniejsz obroty na niskie w mikserze, dalej dodaj powoli mieszankę z średniej miski (mąkę z pozostałymi suchymi składnikami).

2
Zrobione

Z gotowego ciasta uformuj kulki, które następnie obtocz w mieszance przygotowanej z: chili, cynamonu i 2 łyżek cukru.
Kuleczki rozłóż na papierze do pieczenia w większych odstepach, tak aby podczas pieczenia nie posklejały się. Piecz około 10 minut, aż ciasteczka popękają. Ostudź na kratce.
Gotowe ciastka możesz przechowywać w zamkniętym pojemniku około tygodnia.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
następny
Babka cytrynowa
następny
Babka cytrynowa

Dodaj komentarz