0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Kruszonka
1 szkl. płatki owsiane
1 szkl. brązowy cukier
100 g masło
1 szkl. mąka ryżowa
Mus owocowy
3 szt. rabarbar
200 g maliny
5 łyżek cukier

Crumble rabarbarowo-malinowe

Czy to już lato? A może jeszcze wiosna? Jednak zdecydowanie czuć zapach lata, pomimo tego że jeszcze maj.

  • 40 minut
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

  • Kruszonka

  • Mus owocowy

Wskazówki

Udostępnij

Szybciutko, szybciutko bo sezon na rabarbar się już kończy :). Przepis powstał parę dni temu jak było tak koszmarnie zimno, że miałem ochotę siedzieć tylko pod kołdrą i delektować się kakao. No ale jednak nie, postanowiłem coś zrobić. Coś czyli crumble, owoce na ciepło z kruszonką. O tak! Chyba każdy uwielbia kruszonkę :). Dodam do tego jeszcze lody i po prostu pychota!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Przygotowanie jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki na kruszonkę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj rękami. Całość przesyp do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. Jeżeli chcesz mieć większe kawałki kruszonki to mieszaj tylko raz w połowie pieczenia. Im częściej będziesz mieszać tym bardziej drobna będzie kruszonka.

2
Zrobione

Rabarbar zasyp cukrem i odstaw na 10 min. Następnie w garnku podgrzej go i nawet doprowadź do lekkiego rozgotowania. Dodaj maliny i wszystko wymieszaj.
Całość zdejmij z palnika i przełóż ciepłe do miseczki, posyp kruszonką i oczywiście najlepiej smakuje z lodami!

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Cebularze
poprzendi
Cebularz
następny
Pralinki
Cebularze
poprzendi
Cebularz
następny
Pralinki

Dodaj komentarz