0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1 puszka mleko kokosowe najlepiej 17% tłuszczu
2 łyżeczki cukier puder
50 g czekolada gorzka
2 łyżeczki kakao
125 g Oreo

Deser czekoladowo-kokosowy z OREO

Coś lekkiego, coś smacznego i coś czekoladowego? To na pewno musi być to!

  • 30 minut
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Ten przepis rozpoczyna serię szybkich i łatwych przepisów. Robi się ciepło więc, coraz mniej czasu na gotowanie. Jest to lekki czekoladowy deser, który może być świetnym uzupełnieniem na ciepłe popołudnie. Jego wykonanie jest banalnie proste, a ileż przyjemności.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Na wstępie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (na parze). Musi ona trochę ostygnąć, ponieważ będzie dodawana do mleczka kokosowego.

2
Zrobione

Przy użyciu miksera ubij mleczko kokosowe, musi nabrać konsystencji śmietany. Dodaj 2 łyżeczki cukru pudru dalej miksując. Teraz kolej na ostudzoną czekoladę, nie powinna być zbyt ciepła, jednak musi mieć lejącą konsystencję. Na sam koniec dodaj kakao.

3
Zrobione

Do pucharków przełóż część kremu a następnie na wierzch pokrusz ciastka oreo. Nałóż kolejną warstwę kremu.

Całość możesz udekorować dowolnie, ja użyłem Oreo.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Różyczki jabłkowe
następny
Lody bananowe z nutellą
poprzendi
Różyczki jabłkowe
następny
Lody bananowe z nutellą

Dodaj komentarz