0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
150 g herbatniki
75 g masło
kilka kropli aromat arakowy
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
kilka kropli czerwony barwnik
24 szt. orzechy laskowe
50 g wiórki kokosowe
1 łyżka cukier puder

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domowe rafaello

Co wolicie mon cheri, rafaello, a może jednak ferrero roche?

  • Porcji 24
  • Średnie

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kolejna porcja miłości w ten walentynkowy czas. Podwójnie zawijane kuleczki rafaello, które skrywają w środku malutki skarb. Nie jest zbyt słodkie ciasto, trochę przypomina bajaderkę, jednak na zaspokojenie głodu cukrowego jak znalazł.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciastka zmiksuj w blenderze na drobny pył. Do ciastek dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy, aromat oraz rozpuszczone i wystudzone lekko masło. Całość dobrze wymieszaj. Następnie z gotowej porcji odłóż 1/3 masy i dodaj do niej czerwony barwnik i ponownie całość dobrze wymieszaj tak aby ciasto miało jednolity kolor.

2
Zrobione

eraz z ciasta stwórz kuleczki. Do różowej kuleczki włóż orzech laskowy a następnie owiń ją jasnym ciastem. Gotowe kulki obtocz w kokosie. Wstaw do lodówki na mniej więcej 1 godzinę by masło stwardniało.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
poprzendi
Kruche ciasteczka z wiśniami
następny
Pavlova z karmelizowanymi gruszkami
poprzendi
Kruche ciasteczka z wiśniami
następny
Pavlova z karmelizowanymi gruszkami

Dodaj komentarz