0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
150 g herbatniki
75 g masło
kilka kropli aromat arakowy
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
kilka kropli czerwony barwnik
24 szt. orzechy laskowe
50 g wiórki kokosowe
1 łyżka cukier puder

Domowe rafaello

Co wolicie mon cheri, rafaello, a może jednak ferrero roche?

  • Porcji 24
  • Średnie

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Kolejna porcja miłości w ten walentynkowy czas. Podwójnie zawijane kuleczki rafaello, które skrywają w środku malutki skarb. Nie jest zbyt słodkie ciasto, trochę przypomina bajaderkę, jednak na zaspokojenie głodu cukrowego jak znalazł.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciastka zmiksuj w blenderze na drobny pył. Do ciastek dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy, aromat oraz rozpuszczone i wystudzone lekko masło. Całość dobrze wymieszaj. Następnie z gotowej porcji odłóż 1/3 masy i dodaj do niej czerwony barwnik i ponownie całość dobrze wymieszaj tak aby ciasto miało jednolity kolor.

2
Zrobione

eraz z ciasta stwórz kuleczki. Do różowej kuleczki włóż orzech laskowy a następnie owiń ją jasnym ciastem. Gotowe kulki obtocz w kokosie. Wstaw do lodówki na mniej więcej 1 godzinę by masło stwardniało.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Kruche ciasteczka z wiśniami
następny
Pavlova z karmelizowanymi gruszkami
poprzendi
Kruche ciasteczka z wiśniami
następny
Pavlova z karmelizowanymi gruszkami

Dodaj komentarz