0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
2 szkl. mleko
200 g czekolada gorzka
1,5 łyżeczki mąka ziemniaczana
1 szkl. maliny mrożone
5 szt. marshmallow
50 ml whisky

Gorąca czekolada z malinami

Zapomniałem Wam powiedzieć, dodałem odrobinę alkoholu. Nie mam z nim problemu :) wręcz przeciwnie, dobrze się znamy. Sam alkohol często gości w moich ciastach i deserach ponieważ nadaje im niepowtarzalny smak i aromat!

  • 15 minut
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Czasem macie ochotę na coś słodkiego, ale i jednocześnie ciepłego by w te mroźne dni lepiej się poczuć. No cóż, miłości w kubeczku Wam nie zaserwuję, ale na pewno będzie to coś pysznego. Gorąca czekolada, z dodatkiem malin i pianek marshmallow. Musi być pysznie!

(Visited 100 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

W rondelku podgrzej mleko z malinami i zblenduj całość. Do malin i mleka dodaj połamaną na kawałki czekoladę. Mieszaj cały czas, aż się rozpuści. Do czekolady dodaj whisky i mąkę ziemniaczaną. Wszystko energicznie wymieszaj. Przelej czekoladę do filiżanek i udekoruj piankami marshmallow pociętymi na mniejsze kawałki.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Chleb raz, dwa …
następny
Gofry czekoladowe
poprzendi
Chleb raz, dwa …
następny
Gofry czekoladowe

Dodaj komentarz