Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 68

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php:68) in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-content/plugins/userpro/index.php on line 35

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php:68) in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-content/plugins/userpro/index.php on line 35
Jabłecznik z ciastem półfrancuskim - Ciastecznik. Pyszne ciasto z jabłkami
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 porcja ciasto półfrancuskie
Farsz
2 kg jabłka kwaśne
1 opakowanie galaretka cytrynowa
3 łyżki cukier muscovado
1 łyżeczka cynamon
1/4 łyżeczki gałka muszkatałowa
1/4 łyżeczki kardamon
Dodatkowo
1 szt. jajka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabłecznik z ciastem półfrancuskim

Jabłecznik może być z podany również w cieście kruchym.

  • 210 minut
  • Serves 18
  • Medium

Ingredients

  • Farsz

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Jabłecznik z ciastem półfrancuskim

Jabłecznik z ciastem półfrancuskim to trochę moje lenistwo 🙂 miałem ochotę na jabłecznik ale nie miałem pomysłu w czym go podać. Zdecydowałem się ukryć go w cieście półfrancuskim. Ja zrobiłem sandwitch, a Wy możecie zdecydować się na roladę czy ponownie rogaliki. Nic skomplikowanego wszystko proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto półfrancuskie jest opcjonalne a zastąpić je możecie ciastem kruchym, biszkoptowym czy drożdżowym.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ciasto półfrancuskie

Ciasto przygotuj zgodnie z przepisem zamieszczonym tutaj: http://serwer1801119.home.pl//recipe/rogale-bialym-makiem/
Podziel je na 2 części. Formę o wymiarach 21x28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Rozwałkuj pierwszą część ciasta na wielkość formy i zapiecz w piekarniku przez 10 minut.

2
Done

Jabłka pokrój w większą kostkę. Dodaj wszystkie przyprawy oraz cukier. Podsmaż na patelni. Dodaj galaretkę cytrynową i chwilę smaż, jednak nie zbyt długo aby jabłka się nie rozpadły.

3
Done

Jabłka rozłóż na podpieczonym wcześniej cieście, ba wierzch połóż kolejną rozwałkowaną warstwę ciasta półfrancuskiego, posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz całość przez 30 minut.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rogale z białym makiem
previous
Rogale z białym makiem
Pierniczki norymberskie
next
Pierniczki norymberskie
Rogale z białym makiem
previous
Rogale z białym makiem
Pierniczki norymberskie
next
Pierniczki norymberskie

Add Your Comment