Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Jogurtowiec z brzoskwiniami
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g jogurt naturalny
3 szkl. mąka pszenna
1 1/3 szkl. cukier
2,5 łyżeczki proszek do pieczenia
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
3/4 szkl. olej
1 szt. brzoskwinie w puszce
3 szt. jajka
1 szt. cytryna

Jogurtowiec z brzoskwiniami

Kolejny przepis z brzoskwiniami w puszce,a wy jak podchodzicie do owoców zapuszkowanych?

  • 95 minut
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Nie lubię marnować jedzenia, a z wcześniejszego przepisu została mi prawie połowa puszki brzoskwiń. Zastanawiałem się co by tutaj pasowało, spojrzałem do lodówki i widzę tylko jogurt naturalny. W sumie nie głupie, bo wiosna za oknami już raczej w pełni, więc i ciasta z owocami będą nadchodziły. Lekko orzeźwiające ciasto idealne do kawki.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Standardowo przypominam o tym, że składniki które będą wykorzystane podczas pieczenia ciasta powinny się znajdować w temperaturze pokojowej przez co najmniej 10-15 min. Dzięki temu ciasto nie będzie zakalcowate, a przy ciastach opartych o jogurt naturalny wcale nie trudno o to.

2
Done

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i szczyptę soli.

3
Done

Jajka ubij z jogurtem naturalnym, ekstraktem waniliowym na jasną i puszystą masę.

4
Done

Wymieszaj teraz masę jajeczną z suchymi składnikami, zrób to dokładnie by nie było żadnych grudek.

5
Done

Na tarce zetrzyj całą cytrynę dobrze sparzoną i dodaj do ciasta. Ciągle miksując dodawaj cienkim strumieniem olej.

6
Done

Ciasto przelej do formy (ja użyłem keksówki o długości 34 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Kawałki brzoskwiń obtocz w mące ziemniaczanej (nie opadną na dno) i rozsyp po wierzchu ciasta.

7
Done

Ciasto piecz po środku piekarnik z termoobiegiem przez około 50 min w temperaturze 190 stopni,
Podawaj dobrze obsypane cukrem pudrem.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

previous
Mini drożdżówki z ciasta francuskiego
next
Milkshake
previous
Mini drożdżówki z ciasta francuskiego
next
Milkshake

Add Your Comment