0 0
Kokosowo-orzechowe śniadanie

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1 puszka mleko kokosowe
2 łyżki olej kokosowy
1/3 szkl. płatki owsiane
1/4 szkl. otręby pszenne
garść suszona żurawina
2 łyżki syrop klonowy
1/3 szkl. pestki dyni
1/3 szkl. nasiona chia
10 szt. orzechy brazylijskie
10 szt. orzechy włoskie
2 szt. kiwi

Kokosowo-orzechowe śniadanie

Od czasu do czasu przekombinuję z śniadaniem. A wy jak do tego podchodzicie? Kanapeczki czy coś exclusive.

  • 20 minut
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Śniadanie to jeden z ważniejszych posiłków dnia, a jako, że jest weekend zawsze mam chęć celebrować ten posiłek. Dzień jest wtedy taki spokojny i nie muszę uwijać się by zdążyć do pracy. Wam też polecam w weekend zrobić coś pysznego dla siebie. A jako, że od pewnego czasu eksperymentuję z nasionami chia postanowiłem sprawdzić jak się sprawdzą w wersji śniadaniowej.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Nasiona chia wsyp do mleka kokosowego i najlepiej pozostaw na całą noc w lodówce. Jeżeli nie masz tyle czasu to godzina powinna wystarczyć.

2
Zrobione

W osobnej misce wymieszaj rozpuszczony olej kokosowy, syrop, otręby, płatki owsiane, żurawinę, pestki dyni oraz szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż na rozgrzanej patelni. Następnie powstałą mieszankę przełóż na papier do pieczenia i rozprowadź cienką warstwę. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i podpiecz przez 5 min.

3
Zrobione

Wyciągnij i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy mieszanka już ostygnie pokrusz ją do mleka kokosowego, udekoruj orzechami oraz pokrojonymi owocami.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Lady Fingers
następny
Tort marchewkowy z kremem śmietanowym
poprzendi
Lady Fingers
następny
Tort marchewkowy z kremem śmietanowym

Dodaj komentarz