0 0
Mini babki cynamonowe

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1,5 szkl. mąka pszenna
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki soda oczyszczona
szczypta sól
1/2 szkl. mleko
1/2 szkl. jogurt naturalny
3/4 szkl. cukier puder
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini babki cynamonowe

Przepis możecie zamienić na wersję fit. Zamiast mąki pszennej dodajcie ryżową a zamiast mleka wykorzystajcie mleko migdałowe.

  • 35 minut
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Mini babki cynamonowe

Do koszyczka zawsze staramy się włożyć coś zgrabnego i ładnego, tak by nie był on nadmiernie zagracony. Ciekaw jestem czy Wielkanoc to kolejnego rodzaju „festiwal” gdzie obnosimy się z tym co takiego wspaniałego mamy w koszyku. Zawsze można kupić gotowe ciastko w sklepie (raz widziałem mufinka w koszyczku… serio?!) ale po co skoro przygotowane mini babki cynamonowe są o wiele zdrowsze i do tego są bez jajek!

Mini babki cynamonowe to w sumie alternatywa nawet dla wegan, którzy chcą spędzić ten czas również w miłej rodzinnej atmosferze. Odrobina cynamonu nadaje im lekko brązowego koloru, a wystarczy że zamiast niego dacie więcej cukru waniliowego i już nabierze babka innego wyrazu. Co zatem proponuję? Przełamać rutynę i upiec do koszyczka własną babeczkę.

(Visited 98 times, 1 visits today)

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Gofry marmurkowe
poprzendi
Gofry marmurkowe
Pomarańczmisu
następny
Pomarańczmisu
Gofry marmurkowe
poprzendi
Gofry marmurkowe
Pomarańczmisu
następny
Pomarańczmisu

Dodaj komentarz