0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Biszkopt
2 łyżki kakao czubate
2 łyżki olej
140 g cukier
7 szt. jajka
80 g mąka pszenna
1 łyżeczka proszek do pieczenia
Krem
350 g masło
0.5 szkl. mleko
140 g cukier
2 szkl. mleko w proszku
200 g śmietana 36%
Dodatkowo
100 g czekolada gorzka
3 łyżki mleko kokosowe

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mleczna kanapka

Mleczna kanapka może być polana polewą z mlecznej lub gorzkiej czekolady.

  • 150 minut
  • Porcji 24
  • Łatwe

Składniki

  • Biszkopt

  • Krem

  • Dodatkowo

Wskazówki

Udostępnij

Mleczna kanapka

Mleczna kanapka to przepis, który znalazłem w gazecie. Postanowiłem, że wrócę do trybu gdzie co jakiś czas dodawałem przepis z czasopisma dla kobiet by wszystkim uzmysłowić, że moja ciasta nie tylko ładnie się prezentują na zdjęciu ale są również realne do wykonania.

Sam często się zastanawiam, co Wami kieruje, że właśnie wybieracie przepisy z gazet, które składają się z kilku biszkoptów, warstw kremu i innych dziwactw. Wykonanie takiego ciasta zajmuje mnóstwo czasu, a jednak je robicie 🙂

Dzisiaj czym Was zaskoczę no właśnie mleczną kanapką, która w sobie ma bardzo dużo masła i smakuje jak takie tradycyjne domowe ciasto.

(Visited 511 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Biszkopt

Wrzuć do misy miksera całe jajka, oraz cukier. Wszystko zmiksuj na puszystą masę (około 15 minut). Dodaj olej i całość wymieszaj. Wsyp przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie lecz delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do foremki o wymiarach 25x33 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 170 stopni.

2
Zrobione

Krem

Mleko podgrzej i połącz z cukrem. Wymieszaj całość aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok do przestygnięcia (mleko powinno mieć temperaturę pokojową). Masło utrzyj na jasną i puszystą masę. Ciągle ucierając dodawaj ostudzone mleko cienkim strumieniem.
Dodaj do masy mleko w proszku i ciągle miksuj całość aż się składniki połączą. Na sam koniec dodaj śmietanę i ponownie całość zmiksuj.

3
Zrobione

Przestudzone ciasto przekrój wzdłuż i przełóż je kremem.
Mleko kokosowe podgrzej i rozpuść w nim czekoladę.
Posmaruj ciasto z wierzchu polewą czekoladową.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Mazurek limonkowy
poprzendi
Mazurek limonkowy
Kinder country
następny
Kinder Country
Mazurek limonkowy
poprzendi
Mazurek limonkowy
Kinder country
następny
Kinder Country

Dodaj komentarz