Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Mufinki z czekoladą
0 0
Mufinki z czekoladą

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g masło
2 szt. jajka
2/3 szkl. cukier
2 łyżki jogurt naturalny
1/3 szkl. mleko
10 g proszek do pieczenia
2 szkl. mąka pszenna
1/4 szkl. wrzątek
150 g czekolada gorzka posiekana na większe kawałki bądź kropelki

Mufinki z czekoladą

  • Medium

Ingredients

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Mufinki z czekoladą

Często zastanawiacie się co przygotować dla swoich dzieci w letnie dni? Myślicie też z czym wybrać się na piknik? Odpowiedź chyba nasuwa się sama: mufinki. Na stronie znajdziecie przepis na słodkie babeczki jak i te bardziej wytrawne. Moim zdecydowanym faworytem są mufinki z ziołami, suszonymi pomidorami oraz twarożkiem. Przepis na tego typu mufinki znajdziecie tutaj: http://ciastecznik.pl/recipe/pomidorowe-cupcakes/

Wracając do przepisu, który dla Was przygotowałem. Opiera on się na wcześniejszym ucieranym cieście jogurtowym z dodatkiem drobinek czekolady. Ja przyznam się, że korzystam ciągle z kropelek, które dostałem od Callebaut. Różnica w przygotowaniu tych mufinek jest taka, że są one z dodatkiem wrzątku więc w strukturze przypominają nieco babkę piaskową, lecz zapewniam Was że są przepyszne.

(Visited 410 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Miękkie masło utrzyj na jasny puch. Ciągle miksując dodawaj na przemian jajka i cukier. Gdy składniki się połączą dodaj jogurt naturalny (powinien mieć temperaturę pokojową). Zmiksuj wszystko razem. Dodaj przesiane suche składniki. Następnie wlej mleko w temperaturze pokojowej i na koniec dodaj wrzątek. Do gotowej masy dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj.

2
Done

Formę do mufinek wyłóź papilotkami. Wypełnij każdą z nich do 2/3 wysokości (najlepiej przy użyciu rękawa cukierniczego).
Wstaw do piekarnika nagrzanegod o 170 stopni i piecz przez 15-20 minut do złotego koloru i tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstaw na bok do całkowitego wystudzenia.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Ucierane ciasto z truskawkami 3
previous
Ucierane ciasto z truskawkami
Mufinki z czarną porzeczką
next
Mufinki z kremem i czarną porzeczką
Ucierane ciasto z truskawkami 3
previous
Ucierane ciasto z truskawkami
Mufinki z czarną porzeczką
next
Mufinki z kremem i czarną porzeczką

Add Your Comment