0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1 szt. banan
1,5 szkl. płatki owsiane górskie
50 g maliny
1,5 szkl. mleko
1/3 szkl. nasiona chia
2 łyżki migdały płatki
2 łyżki syrop klonowy

Owsianka kokosowa

A Wy co najczęściej jecie na śniadanie?

  • 20 minut
  • Porcji 2
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Dzisiaj kolejna porcja owsianki. Nieco inna bo bardziej smakowa, a mnie czekoladowa. Mam nadzieję, że Wam będzie smakować!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Na dno garnuszka dodajcie odrobinę wody i wlejcie mleko. Dzięki temu mleko się nie przypali. Zagotujcie 1 szklankę mleka i dodajcie do niego płatki górskie, i całość gotujcie przez 4 minuty uważając by się nie przypaliło.

2
Zrobione

Do pozostałej części mleka dodajcie nasiona chia i odstawcie na 5 minut. Ugotowane płatki zdejmijcie z palnika i dodajcie do nich kokos, oraz chia. Na wierzchu ułóżcie banana, maliny, migdąły i polejcie wszystko syropem klonowym

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Chleb żytni z otrębami
następny
XXL Ciastka czekoladowe
poprzendi
Chleb żytni z otrębami
następny
XXL Ciastka czekoladowe

Dodaj komentarz