0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1 szt. jogurt naturalny
1 lłyżeczka proszek do pieczenia
100 g borówki
80 g mąka pszenna
1 szt. jajka
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Placuszki z borówkami i jogurtem

Polecam na śniadanie, lekkie, proste i smaczne.

  • 40 minut
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Śniadanie nie musi być zwykłe, może być celebracją początku dnia. Dlaczego skupiać się na płatkach z mlekiem, lub na zwykłych kanapkach? Szybka alternatywa dla codzienności, z owocami na pożegnanie lata.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Jogurt naturalny wraz z jajkami oraz ekstraktem waniliowym wymieszaj przy użyciu trzepaczki. Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia, a na sam koniec borówki. Ciasto powinno mieć w miarę lepką konsystencję.

2
Zrobione

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju, i smaż placuszki aż się zrumienią.
Najlepiej podawać z syropem klonowym.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
poprzendi
Razowiec
następny
Czekoladowo-kawowy tort ombre
poprzendi
Razowiec
następny
Czekoladowo-kawowy tort ombre

Dodaj komentarz