Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 68

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php:68) in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-content/plugins/userpro/index.php on line 35

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php:68) in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-content/plugins/userpro/index.php on line 35
Racuchy - Ciastecznik. Z dodatkiem masła orzechowego
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 szt. jabłka
2 szt. jajka
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1/4 szkl. masło orzechowe
1/4 szkl. syrop klonowy
2 łyżki cukier brązowy
1 szkl. mąka pszenna
1/3 szkl. maślanka
Dodatkowo
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Racuchy

Jeżeli nie przepadacie za masłem orzechowym to zawsze możecie użyć nutelli, dzieci na pewno się przekonają do tej wersji racuchów.

  • 30 minut
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 70

Racuchy

Racuchy nieco inne niż te, które zazwyczaj robicie. Mają dodatek masła orzechowego i syropu klonowego wiec nabieraja istnie “kanadyjskiego” smaku. Dla mnie kombinacja idealna, bo jak pewnie już zauważyliście bardzo dużo używam masła orzechowego w swych przepisach. Muszę Was jednak zasmucić nie jest to masło orzechowe robione domową metodą. Dla mnie to masło orzechowe jest zbyt ciężkie do jakiegokolwiek przepisu. Pamiętam, że kiedyś kupiłem słoik masła orzechowego 100% w sieciówce. Szczerze powiedziawszy tego nie da się jeść! Szukałem w internecie przepisów, które sprawiłyby, że można do czegoś to wykorzystać. Niestety, cały słoik wylądował w koszu. No i dopiero jak kupiłem masło orzechowe Felixa (to kremowe zdecydowanie najlepiej mi pasuje) to byłem w stanie zajadać się tym łyżeczką.

Przepis, który dla Was przygotowałem nie jest niczym odkrywczym, ale pozwoli nieco urozmaicić Waszą tradycyjną kuchnię.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jabłka pokrój nożem w kostkę, lub po prostu zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Całość przełóż do miski.

2
Done

W misce w której są jabłka wymieszaj razem wszystkie składniki i na rozgrzanej patelni z olejem układaj łyżką okrągłe placki. Całość smaż z 3 minuty z każdej ze stron lub do momentu zarumienienia.

3
Done

Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie, a racuchy będą się rozwalać dodać odrobinę mąki.
Podawaj ciepłe z cukrem pudrem.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Domowa granola orzechowa
previous
Domowa granola orzechowa
Makaroniki z czarną porzeczką
next
Makaroniki z czarną porzeczką
Domowa granola orzechowa
previous
Domowa granola orzechowa
Makaroniki z czarną porzeczką
next
Makaroniki z czarną porzeczką

Add Your Comment