0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Ciasto kruche
150 g masło
50 g cukier
2 łyżki mleko
1 szt. żółtko
80 g mąka pszenna
Brownie
3 szt. jajka
200 g czekolada gorzka
1 szt. cukier brązowy
0.5 łyżeczki proszek do pieczenia
1 łyżka kakao
Beza
2 szt. białka
100 g cukier

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tarta brownie

Wykonanie ciasta nie zajmie wam wiele czasu i pozwoli cudownie ugościć niespodziewanych gości.

  • 60 minut
  • Średnie

Składniki

  • Ciasto kruche

  • Brownie

  • Beza

Wskazówki

Udostępnij

Tarta brownie

Tarta brownie coś bardzo szybkiego i pysznego!

Dostałem na urodziny 2 palniki i nie mogłem się oprzeć by zrobić coś pysznego w tych foremkach, i zdecydowanie człowiek lepiej się czuje jak piecze sobie ciastka z głębi serca 🙂

Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystkie prezenty!

Wracając do ciasta… wydawać się może, że jest suche. Jednak nic bardziej mylnego, może to ze względu na to, że brownie w piecu jest tylko 10 minut dzięki czemu ma płynny środek po przekrojeniu :))

Proste, szybkie i smaczne. Coś jak ten filet z ryby 😉

(Visited 240 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciasto kruche

Wszystkie składniki razem poszatkuj i zagnieć szybko ciasto. Możesz to zrobić przy pomocy robota kuchennego z ostrzami.
Foremki o średnicy 10 cm wyłóż kruchym ciastem i zapiecz wstępnie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz ciasto przez 12 minut.
Warto nakłuć ciasto widelcem by miało którędy powietrze uciekać, a dzięki temu ciasto się nie podniesie w górę.

2
Zrobione

Brownie

Jajka zmiksuj razem z cukrem na jasną i puszystą masę.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Dodaj cienkim strumieniem do jajek i ciągle miksuj. Dodaj przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do wcześniej lekko wypieczonego kruchego ciasta i piecz w piekarniku przez około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni.

3
Zrobione

Beza

Cukier wymieszaj z białkami i lekko podgrzej na parze aż się cukier rozpuści. Warto od czasu do czasu to mieszać, dzięki czemu nie zrobi się jajecznica. Zdejmij garnek z kąpieli i ubijaj białka mikserem.
Ubijaj całość przez około 10 minut aż zrobi się ładna i błyszcząca beza. Przełóż do rękawa cukierniczego i wyszprycuj beziki w koło i opal palnikiem.
Ciasto powinno być lekko lejące w środku.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Tort bezowy z brownei
poprzendi
Tort bezowy z brownie
Ciasto skorupka
następny
Ciasto skorupka
Tort bezowy z brownei
poprzendi
Tort bezowy z brownie
Ciasto skorupka
następny
Ciasto skorupka

Dodaj komentarz