Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Torcik Kinder Bueno
0 0
Torcik Kinder Bueno

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biszkopt 1 część
15 g masło
2 szt. jajka
80 g mąka pszenna typ 450
50 g cukier
1 łyżeczka kakao
Biszkopt 2 część
23 g masło
3 szt. jajka
120 g mąka pszenna
75 g cukier
2 łyżeczki kakao
Krem
400 g śmietana 36%
200 g czekolada gorzka
2 łyżki nutella
70 g Kinder BUeno
250 g mascarpone
Dodatkowo
250 g masa cukrowa kolor czarny
150 g masa cukrowa kolor biały
1 łyżeczka złoty barwnik

Torcik Kinder Bueno

Torcik Kinder Bueno to pyszne połączenie czekolady z znanym batonem Kinder Bueno.

  • 150 minut
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Biszkopt 1 część

  • Biszkopt 2 część

  • Krem

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Torcik Kinder Bueno

Torcik Kinder Bueno to zwykły biszkopt z niezwykłym kremem, bo krem właśnie jest na bazie cudownie chrupiących batoników Kinder Bueno. Wygląda dosyć efektownie, pysznie smakuje i nie jest skomplikowany w wykonaniu. W miarę możliwości będę starał się zamieszczać dla Was przepisy na stronie z wykonania moich tortów a może i w najbliższym czasie jakiś filmik na YouTube nagram? Kto wie? Problemem jest fakt, że w mojej kuchni są bardzo nisko lampy zawieszone i zamiast mojej głowy widać lampę. Mam nadzieję, że czym prędzej poradzę sobie z tym problemem i nie tylko będziecie mogli czytać o przepisie, ale również na własne oczy zobaczycie jak powstaje tort.

 

(Visited 3,380 times, 6 visits today)

Steps

1
Done

Przygotowując się do pieczenia warto wyposażyć się w formę do pieczenia o średnicy 16 cm oraz o ring do pieczenia (metalowa obręcz) o średnicy 10 cm.

2
Done

Krem

Śmietanę podgrzej i dodaj do niej czekoladę. Doprowadź tylko do rozpuszczenia czekolady, a masę wstaw do lodówki na około 1 godzinę do mocnego schłodzenia.

3
Done

Biszkopt

Jajka i cukier zmiksuj razem mikserem przez około 10-15 minut. Masa powinna być gęsta, biała i puszysta. Jest to nieco inna metoda przygotowania biszkoptu. W międzyczasie rozpuść w mikrofalówce, lub na parze masło. Dodaj 1 łyżkę masy jajecznej do masła i wymieszaj razem. Przesiej mąkę oraz kakao i dodaj do białek. Wymieszaj delikatnie, a na koniec dodaj masę maślaną. Ponownie wszystko delikatnie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 170 stopni, Do ringa wlej masę biszkoptową do 1/3 wysokości, a resztę wylej do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Małą część piecz 15 minut a pozostałą 30. Po upieczeniu odstaw do pieczenia.

4
Done

Biszkopt II

Drugi biszkopt przygotuj dokładnie w ten sam sposób, z tą różnicą, że ring wypełnij tym razem do połowy. Piecz w ten sam sposób.

5
Done

Krem

Gdy krem będzie już chłodny porządnie go ubij, lecz nie doprowadź do przebicia. Dodaj mascarpone i nutellę, ciągle miksuj. 1/4 masy odłóż na bok, będzie ona potrzebna do obłożenia tortu. Do reszty dodaj pokrojone kinder bueno.

6
Done

Składanie

Biszkopt z 2 jajek posłuży jako podstawa. Ten z 3 jajek przekrój na pół i będą to pozostałe części tortu. Biszkopty nasącz dowolnym alkoholem, a ja użyłem akurat likieru czekoladowego. Przełóż biszkopty kremem i obłóż pozostałą częścią kremu w koło.

7
Done

Masa cukrowa

Aby wykonać marmur czarny musisz podzielić czarną masę na 3 kulki a z części białej masy zrobić małe kulki i paseczki. Należy je dodać do czarnej masy i złączyć wszystko w całość i nieco porozciągać aby powstały białe smugi. Rozwałkuj masę, ew. podsypuj cukrem pudrem by się nie przyklejała do ciasta. Obłóż dolną część ciasta tak przygotowaną masę. Pozostałą część obłóż białą masą cukrową i przy pomocy wacika i złotego proszku udekoruj całość.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Sernik karmelowy
previous
Sernik karmelowy
Paszteciki a'la Welington
next
Paszteciki a’la Welington
Sernik karmelowy
previous
Sernik karmelowy
Paszteciki a'la Welington
next
Paszteciki a’la Welington

One Comment Hide Comments

Add Your Comment