0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
300 g mąka pszenna
200 g masło
100 g cukier
3 łyżki kakao
1 szt. żółtko
szczypta imbir
150 g czekolada mleczna
szczypta sól

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

XXL Ciastka czekoladowe

Uwielbiam czekoladę! Jednak gorzka to jest dla mnie coś nie do przejścia. A wy, którą wolicie?

  • 27 minut
  • Porcji 9
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Czekoladę uwielbiam, a te ciastka również są przepyszne, bo duże i mocno czekoladowe. Dosyć szybko znikły ode mnie z domu ale mam nadzieję, że powtórzę to jeszcze nie raz.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciasto

Mąkę, masło, cukier, żółtko oraz kakao poszatkuj na drobny maczek. Pod koniec dodaj imbir. Całość zagnieć i uformuj wałeczek,wstaw go do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.

2
Zrobione

Czekoladę mleczną (100 g) pokrój na drobne kawałeczki. Z wałeczka z ciasta kruchego wykrój plastry o grubości około 1,5 cm. Dociśnij plaster do połamanej czekolady i zagnieć kulkę i rozwałkuj na duże ciasto okrągłe o grubości około 0,5 cm.

3
Zrobione

Piecz ciastka na papierze do pieczenia przez około 12 minut w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Ciastka wystudź na kratce i polec roztopioną mleczną czekoladą.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
poprzendi
Owsianka kokosowa
następny
Chocolove
poprzendi
Owsianka kokosowa
następny
Chocolove

Dodaj komentarz