0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
300 g mąka pszenna
200 g masło
100 g cukier
3 łyżki kakao
1 szt. żółtko
szczypta imbir
150 g czekolada mleczna
szczypta sól

XXL Ciastka czekoladowe

Uwielbiam czekoladę! Jednak gorzka to jest dla mnie coś nie do przejścia. A wy, którą wolicie?

  • 27 minut
  • Porcji 9
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Czekoladę uwielbiam, a te ciastka również są przepyszne, bo duże i mocno czekoladowe. Dosyć szybko znikły ode mnie z domu ale mam nadzieję, że powtórzę to jeszcze nie raz.

(Visited 358 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Ciasto

Mąkę, masło, cukier, żółtko oraz kakao poszatkuj na drobny maczek. Pod koniec dodaj imbir. Całość zagnieć i uformuj wałeczek,wstaw go do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.

2
Zrobione

Czekoladę mleczną (100 g) pokrój na drobne kawałeczki. Z wałeczka z ciasta kruchego wykrój plastry o grubości około 1,5 cm. Dociśnij plaster do połamanej czekolady i zagnieć kulkę i rozwałkuj na duże ciasto okrągłe o grubości około 0,5 cm.

3
Zrobione

Piecz ciastka na papierze do pieczenia przez około 12 minut w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Ciastka wystudź na kratce i polec roztopioną mleczną czekoladą.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Owsianka kokosowa
następny
Chocolove
poprzendi
Owsianka kokosowa
następny
Chocolove

Dodaj komentarz