Fraisier – biszkopt z truskawkami Fraisier to dosyć popularne ciasto w kuchni francuskiej. Delikatny biszkopt genueński, delikatny krem śmietanowy i świeże truskawki to kwintesencja tego ciasta. Proste w wykonaniu, niesamowite...
Wafle z galaretką Powiem Wam szczerze, dla mnie ten przepis to kwintesencja lat 90 😀 Moja mama często robiła takie wafle, bądź z masą na bazie mleka w proszku. Jako,...
Mufinki z czekoladą Często zastanawiacie się co przygotować dla swoich dzieci w letnie dni? Myślicie też z czym wybrać się na piknik? Odpowiedź chyba nasuwa się sama: mufinki. Na stronie...
Ucierane ciasto z truskawkami Ciasta ucierane, badź też zwane tłuszczowo-biszkoptowymi to jedne ze starszych rodzajów ciast jakie znajdziecie w przepisach swoich babci. Najczęściej była to ucierana margaryna z cukrem i...