





Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Orzechy możecie wymieniać dowolnie.
Czy zdarza się Wam jeść śniadanie w pośpiechu? Co wtedy najczęściej zjadacie? U mnie zazwyczaj są to płatki śniadaniowe, jednak nie takie z sieciówki, tylko takie moje. Staram się by były smaczne, zdrowe i wartościowe, bo to z nich będę czerpać energię na początku dnia. Domowa granola orzechowa to właśnie taki zapas dla tych, którzy zaczynają dzień w pośpiechu. Nie jest skomplikowana w wykonaniu, dostarcza bardzo dużo walorów smakowych a fanatycy masła orzechowego na pewno się w niej zakochają Co potrzeba do zrobienia własnej granoli? Niewiele, a zapas oczywiście możecie zrobić sobie większy i nawet zjeść ją w pracy z jogurtem naturalnym.
1
Zrobione
|
W mikrofalówce rozpuść masło orzechowe. Najlepiej ustaw średnią moc i czas 30 sekund. Powinno to wystarczyć, aby masło orzechowe stało się płynne. |
2
Zrobione
|
Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj ze sobą. |
3
Zrobione
|
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po tym czasie pozostaw na chwile na papierze do wystygnięcia. |