0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1/4 szkl. masło orzechowe
1/4 szkl. syrop klonowy
2 szkl. płatki owsiane górskie
2 łyżki cukier brązowy
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
szczypta sól
1 łyżeczka cynamon

Domowa granola orzechowa

Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Orzechy możecie wymieniać dowolnie.

  • 30 minut
  • Porcji 4
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Domowa granola orzechowa

Czy zdarza się Wam jeść śniadanie w pośpiechu? Co wtedy najczęściej zjadacie? U mnie zazwyczaj są to płatki śniadaniowe, jednak nie takie z sieciówki, tylko takie moje. Staram się by były smaczne, zdrowe i wartościowe, bo to z nich będę czerpać energię na początku dnia. Domowa granola orzechowa to właśnie taki zapas dla tych, którzy zaczynają dzień w pośpiechu. Nie jest skomplikowana w wykonaniu, dostarcza bardzo dużo walorów smakowych a fanatycy masła orzechowego na pewno się w niej zakochają Co potrzeba do zrobienia własnej granoli? Niewiele, a zapas oczywiście możecie zrobić sobie większy i nawet zjeść ją w pracy z jogurtem naturalnym.

(Visited 185 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

W mikrofalówce rozpuść masło orzechowe. Najlepiej ustaw średnią moc i czas 30 sekund. Powinno to wystarczyć, aby masło orzechowe stało się płynne.

2
Zrobione

Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj ze sobą.

3
Zrobione

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej granolę. Piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po tym czasie pozostaw na chwile na papierze do wystygnięcia.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Sernik orzechowy
poprzendi
Sernik orzechowy
Racuchy
następny
Racuchy
Sernik orzechowy
poprzendi
Sernik orzechowy
Racuchy
następny
Racuchy

Dodaj komentarz