0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Beza
4 szt. białka
240 g cukier
1 łyżka ocet
1 łyżka mąka ziemniaczana
Krem
250 g śmietana 36%
50 g cukier puder
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Dodatkowo
4 g liofilizowane truskawki
100 g czekolada gorzka
50 g borówki

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bezowe serce

Możecie wybrać foremkę w innym kształcie, kształt serca to mój pomysł na Walentynki.

  • 3,5 godziny
  • Porcji 20
  • Średnie

Składniki

  • Beza

  • Krem

  • Dodatkowo

Wskazówki

Udostępnij

Bezowe serce

Bezowe serce to mój eksperyment z wykrawarkami do ciastek. Nawet nie przypuszczałem, że efekt będzie tak cudowny!

Sprawa jest prosta, foremkę należy nasmarować olejem a następnie wyszprycować bezę do środka! Siup i jest gotowa.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Beza

Bezę ubij na sztywno i ciągle miksując dodawaj cukier po 1 łyżce w odstępach 30 sekundowych. Miksuj tak długo aż beza będzie lśniąca i ciągnąca. Na sam koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Zmiksuj całość.

2
Zrobione

Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia a następnie połóż na niej foremkę wysmarowaną w środku oleje,. Wyszprycuj bezę do środka aż po wierzch i wysuń foremkę. Wstaw blaszkę z bezami do piekarnika nagrzanego do 120 stopni z opcją termoobieg i susz przez 1 godzinę 20 minut.

3
Zrobione

Krem

Śmietanę ubij na sztywno, a pod koniec ubijania dodaj ekstrakt waniliowy oraz cukier puder. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj schłodzoną bezę.

4
Zrobione

Czekoladka

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Pożądana temperatura to 45 stopni. Rozprowadź czekoladę na desce owiniętej folią spożywczą. Obsyp liofilizowanymi truskawkami. Gdy czekolada stwardnieje wykrój foremką serca.

5
Zrobione

Bezę udekoruj borówkami oraz czekoladką.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Biscuit Naked Cake
poprzendi
Biscuit naked cake
Jabłecznik kokosowy
następny
Jabłecznik kokosowy
Biscuit Naked Cake
poprzendi
Biscuit naked cake
Jabłecznik kokosowy
następny
Jabłecznik kokosowy

Dodaj komentarz