Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Bezowe serce
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Beza
4 szt. białka
240 g cukier
1 łyżka ocet
1 łyżka mąka ziemniaczana
Krem
250 g śmietana 36%
50 g cukier puder
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Dodatkowo
4 g liofilizowane truskawki
100 g czekolada gorzka
50 g borówki

Bezowe serce

Możecie wybrać foremkę w innym kształcie, kształt serca to mój pomysł na Walentynki.

  • 3,5 godziny
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

  • Beza

  • Krem

  • Dodatkowo

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Bezowe serce

Bezowe serce to mój eksperyment z wykrawarkami do ciastek. Nawet nie przypuszczałem, że efekt będzie tak cudowny!

Sprawa jest prosta, foremkę należy nasmarować olejem a następnie wyszprycować bezę do środka! Siup i jest gotowa.

(Visited 237 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Beza

Bezę ubij na sztywno i ciągle miksując dodawaj cukier po 1 łyżce w odstępach 30 sekundowych. Miksuj tak długo aż beza będzie lśniąca i ciągnąca. Na sam koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet. Zmiksuj całość.

2
Done

Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia a następnie połóż na niej foremkę wysmarowaną w środku oleje,. Wyszprycuj bezę do środka aż po wierzch i wysuń foremkę. Wstaw blaszkę z bezami do piekarnika nagrzanego do 120 stopni z opcją termoobieg i susz przez 1 godzinę 20 minut.

3
Done

Krem

Śmietanę ubij na sztywno, a pod koniec ubijania dodaj ekstrakt waniliowy oraz cukier puder. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i udekoruj schłodzoną bezę.

4
Done

Czekoladka

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Pożądana temperatura to 45 stopni. Rozprowadź czekoladę na desce owiniętej folią spożywczą. Obsyp liofilizowanymi truskawkami. Gdy czekolada stwardnieje wykrój foremką serca.

5
Done

Bezę udekoruj borówkami oraz czekoladką.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Biscuit Naked Cake
previous
Biscuit naked cake
Jabłecznik kokosowy
next
Jabłecznik kokosowy
Biscuit Naked Cake
previous
Biscuit naked cake
Jabłecznik kokosowy
next
Jabłecznik kokosowy

Add Your Comment