0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
500 g truskawki
0,5 sztuki sok z cytryny
3 łyżki brązowy cukier

Sorbet truskawkowy

Lato już co raz bliżej, a truskawki wyglądają z koszyka. Zadbajcie też o swoich bliskich by zjadły coś smacznego i orzeźwiającego.

  • 120 minut
  • Porcji 1
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Jako, że temperatura na zewnątrz bije rekordy (tak mówią w radio), musiałem się czymś ochłodzić i orzeźwić. No bo na wysoką temperaturę nie ma nic lepszego niż lody. Chociaż tym razem jest to sorbet, więc jeszcze lepiej. Zdecydowanie schłodzi nasz organizm, i doda dodatkowej energii.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Truskawki obierz, i włóż do zamrażarki. Najlepiej na całą noc by porządnie zamarzły.
Następnego dnia, wyjmij truskawki i przy użyciu blendera zmiksuj je z resztą składników. Całość przełóż do maszynki do lodów. Gdy masa będzie już gotowa, przelej ją do pojemnika i wstaw do zamrażarki

2
Zrobione

Jeżeli nie posiadasz maszynki do lodów, możesz również przygotować sorbet, tyle że co 30 min wyjmuj lody i je przemieszaj by nie powstały kryształki. Zabieg ten powtórz tak z 6 razy.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Beziki kakaowe
następny
Koktajl truskawkowo-melonowy
poprzendi
Beziki kakaowe
następny
Koktajl truskawkowo-melonowy

Dodaj komentarz