Paszteciki a’la Welington to coś za co mnie skarcono w programie. No i ja się wcale nie dziwię 🙂 kto by się porywał na paszteciki, które powinny mieć w sobie ciasto francuskie, a ja odwaliłem jakąś podróbę. Żebyście nie myśleli, ja robiłem już nie raz ciasto francuskie i jest z tym sporo roboty 🙂 jednak ja Wam tego nie zrobię, i posłużę się tym razem gotowym ciastem francuskim.
1
Zrobione
|
Wołowinę pokroić w kostkę 0,5 cm podsmażyć na patelni z olejem. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską. Smażyć przez 1 minutę, doprawić solą. Po usmażeniu odstawić na bok i doprawić pieprzem. |
2
Zrobione
|
Poszatkuj pieczarki i również je podsmaż na patelni przez około 5 minut. |
3
Zrobione
|
Na połowie rozwałkowanego ciasta rozłóż pieczarki w 12 kupkach, a na nich ułóż mięso wymieszane z kapustą pekińską. Zakryj je 2 częścią ciasta i przy pomocy noża podziel na 12 porcji. Posmaruj jajkiem i piecz przez 16 minut w temperaturze 210 stopni. |