Chrust Chrust lub faworki, jak kto woli bądź skąd pochodzi. Ciasto mało skomplikowane, lubi mąkę (zawsze jak dodamy jej dużo podczas wałkowania to cieniutkie ciasto po usmażeniu i tak będzie...
Najpopularniejsza nazwa to oponki serowe, jednak moja mama na bazie tego ciasta robi również faworki ponieważ nie przepada ona za chrustem. Nie jest to do końca prawdziwe ciasto pączkowe, jednak...
Drożdżówki z śliwkami i kremem migdałowym Drożdżówki to zdecydowanie moje ulubione danie. Jako, że kolejny rok obrodziła niesamowicie śliwa i zostało mi nieco kremu migdałowego z poprzedniego przepisu postanowiłem się...
Tarta z kremem migdałowym Tarta z kremem migdałowym to coś dla mnie! Uwielbiam smak migdałów i zdecydowanie wole odpiekane ciasta, a nie na bazie kremu kręconego na zimno. Profesjonalnie krem...
Owocowe monoporcje Owocowe monoporcje to vol. 2 tradycyjnych monoporcji, na które przepis możecie również znaleźć na blogu. Dokładniej rzecz ujmując...