0 0
Brownie z oreo

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

250 g masło 82%
250 g czekolada ciemna min. 55%
120 g cukier
szczypta sól
75 g czekolada mleczna
150 g maka pszenna typ 450
4 szt. jajka
6 szt. oreo

Brownie z oreo

  • Średnie

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Brownie z oreo

Dla mnie najpyszniejsze brownie na świecie, i do tego wzbogacone o kawałki ciastek oreo. Odgrzebane gdzieś z czeluści, lecz wzbogacone o przepyszną czekoladę Callebaut o numerze 811. Czasem warto sobie umilić życie taką pysznością.

Osobiście uważam, że jeżeli robimy coś dla siebie to nie ma co oszczędzać na dobrej jakości produktach. Ba! co ja piszę! W ogóle nie należy pracować na pół gwizdka i na półśrodkach. Dbajmy o to co jemy. Przepis na brownie jest dosyć prosty w wykonaniu i można powiedzieć, że niemalże jednomiskowy a ja takie przepisy uwielbiam. Kurcze co ja mam się tutaj więcej rozpisywać, pyszne brownie i tyle 😉

(Visited 1 499 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Masło podgrzej i rozpuść na kuchence lub w mikrofalówce. Gorącym masłem zalej czekoladę deserową i wymieszaj. Jeżeli czekolada się nie rozpuści do końca podgrzej ponownie ale tylko do momentu rozpuszczenia.

2
Zrobione

Jajka wymieszaj razem z cukrem przy użyciu trzepaczki. Połącz jajka z czekoladą i masłem, lejąc je cienkim strumieniem ciągle mieszając masę.
Do masy dodaj sól i przesianą mąkę, całość dokładnie wymieszaj.

3
Zrobione

Do masy wsyp posiekaną na większe kawałki czekoladę oraz pokruszone oreo. Wymieszaj
Przełóż ciasto do tortownicy o średnicy 20 cm i piecz przez około 40-45 minut (ciasto powinno być lekko spieczone z wierzchu).

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Sernik z Baleys
Monoporcja róża
następny
Monoporcja róża
poprzendi
Sernik z Baleys
Monoporcja róża
następny
Monoporcja róża

Dodaj komentarz