Kolejna porcja czekolady. Mam nadzieję, że nie macie jej już dość, ponieważ ja się dopiero rozkręcam.
Kolejna porcja czekolady tuż przed Walentynkami, babeczki mocno czekoladowe. Czekolada na dole, czekolada u góry. Wszędzie pełno czekolady.
1
Zrobione
|
CiastoMąkę pszenną poszatkuj razem z masłem,cukrem i kakao. Dodaj żółtko i dalej nożem poszatkuj. Zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na 2 godziny. |
2
Zrobione
|
KremW garnku podgrzej śmietanę (nie zagotuj jej) i zdejmij z ognia. Dodaj czekoladę połamaną na czekoladę i cały czas mieszaj aż się rozpuści. Dodaj masło i alkohol, dalej mieszaj. Masę przelej przez sitko i wstaw do lodówki na godzinę aby zgęstniała. Masę przełóż do worka cukierniczego. |
3
Zrobione
|
Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tarta. Każdą foremką wypełnij cienką warstwą kruchego ciasta, na wierzch połóż papier do pieczenia i wysyp fasolę. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piecz przez 10 min. Po 10 minutach wyciągnij foremki i zdejmij papier z fasolą i ponownie piecz przez 8 minut. Ciastka wyciągnij z piekarnika i ostudź na kratce. Wypełnij je kremem i delektuj się pyszną czekoladą. |