![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/1-1-400x400.png)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/2-2-400x400.png)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/3-15-400x400.jpg)
Coś lekkiego, coś smacznego i coś czekoladowego? To na pewno musi być to!
Ten przepis rozpoczyna serię szybkich i łatwych przepisów. Robi się ciepło więc, coraz mniej czasu na gotowanie. Jest to lekki czekoladowy deser, który może być świetnym uzupełnieniem na ciepłe popołudnie. Jego wykonanie jest banalnie proste, a ileż przyjemności.
1
Zrobione
|
Na wstępie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej (na parze). Musi ona trochę ostygnąć, ponieważ będzie dodawana do mleczka kokosowego. |
2
Zrobione
|
Przy użyciu miksera ubij mleczko kokosowe, musi nabrać konsystencji śmietany. Dodaj 2 łyżeczki cukru pudru dalej miksując. Teraz kolej na ostudzoną czekoladę, nie powinna być zbyt ciepła, jednak musi mieć lejącą konsystencję. Na sam koniec dodaj kakao. |
3
Zrobione
|
Do pucharków przełóż część kremu a następnie na wierzch pokrusz ciastka oreo. Nałóż kolejną warstwę kremu. Całość możesz udekorować dowolnie, ja użyłem Oreo. |