Składniki
-
Owocowe nadzienie
-
150 g maliny
-
150 g czarna porzeczka
-
150 g żurawina
-
150 g jeżyny
-
3 łyżki cukier
-
Kruszonka
-
50 g masło
-
50 g cukier
-
100 g mąka pszenna
Wskazówki
Owocowe crumble
Owocowe crumble to można powiedzieć swojego rodzaju mix owocowy z resztek owoców. Ja użyłem do tego celu mrożonych, jednak nadchodząca wiosna mam nadzieję przyniesie ze sobą pełen koszyk innych pyszności. Co potrzebujecie do przygotowania tego deseru? W sumie to niewiele, owoce, kruszonkę i odrobinę cukru.
Kroki
1
Zrobione
|
Owocowe nadzienieWszystkie składniki wrzuć do garnka i podgotuj przez 5 minut. Staraj się nie rozgotować całkowicie owoców. Ważne jest by nadzienie miało też kawałki owoców. |
2
Zrobione
|
Składniki na kruszonkę zmiksuj razem i zagnieć później palcami by się zlepiła. |
3
Zrobione
|
Crumble możesz przełożyć do słoiczków lub podawać bezpośrednio z lodami. |