0 0
Owocowe crumble

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
Owocowe nadzienie
150 g maliny
150 g czarna porzeczka
150 g żurawina
150 g jeżyny
3 łyżki cukier
Kruszonka
50 g masło
50 g cukier
100 g mąka pszenna

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Owocowe crumble

Jeżeli nie macie dostępu do owoców świeżych śmiało możecie wykorzystać mrożone. Owocowe crumble świetnie pasuje do lodów.

  • 15 minut
  • Porcji 5
  • Średnie

Składniki

  • Owocowe nadzienie

  • Kruszonka

Wskazówki

Udostępnij

Owocowe crumble

Owocowe crumble to można powiedzieć swojego rodzaju mix owocowy z resztek owoców. Ja użyłem do tego celu mrożonych, jednak nadchodząca wiosna mam nadzieję przyniesie ze sobą pełen koszyk innych pyszności. Co potrzebujecie do przygotowania tego deseru? W sumie to niewiele, owoce, kruszonkę i odrobinę cukru.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Owocowe nadzienie

Wszystkie składniki wrzuć do garnka i podgotuj przez 5 minut. Staraj się nie rozgotować całkowicie owoców. Ważne jest by nadzienie miało też kawałki owoców.

2
Zrobione

Składniki na kruszonkę zmiksuj razem i zagnieć później palcami by się zlepiła.
Naczynie o średnicy 23 cm wypełnij nadzieniem i obsyp kruszonką z wierzchu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez 10 minut (aż kruszonka będzie złota).

3
Zrobione

Crumble możesz przełożyć do słoiczków lub podawać bezpośrednio z lodami.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Recenzje przepisu

Tego przepisu jeszcze nikt nie ocenił, użyj formularz poniżej aby to zrobić
Babka z likierem
poprzendi
Babka z likierem kokosowym
Marlenka
następny
Marlenka
Babka z likierem
poprzendi
Babka z likierem kokosowym
Marlenka
następny
Marlenka

Dodaj komentarz