Dynia to specyficzny produkt, ja ją osobiście bardzo lubię, jednak spotkałem wiele osób, które na samą myśl o jedzeniu dyni mają ciarki. A wy jak sądzicie? Pyszna czy obrzydliwa?
Warto czasem zadbać o swoje ciało i umysł, stąd też od czasu do czasu będą się pojawiać na blogu przepisy FIT. Tak jak każdy człowiek mam wyrzuty sumienia, że np. za dużo słodyczy zjadłem w tym tygodniu i dobrze by było coś zmienić w swoim jadłospisie. No i od czasu do czasu trzeba wykorzystać posiadane zapasy. Polecam zdrowe ciasteczka dyniowe.
1
Zrobione
|
Olej kokosowy oraz miód lekko podgrzej w garnku by połączyło się w jednolitą masę. Następnie w dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Do suchych składników dodaj puree z dyni, jajka oraz masę z miodu i oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj. |
2
Zrobione
|
Ciastka wykładaj na papierze do pieczenia przy użyciu foremki. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piecz przez 15 min. Pozostaw do ostygnięcia. |