Macie jakiś sprawdzony przepis na pyszny krem? Kiedyś się robiło na bazie żółtek, potem na maśle a w tej chwili w modzie jest mascarpone.
Pewnie zastanawiacie się dlaczego komunijne 🙂 odpowiedź jest prosta bo nastał czas komunii 😀 a jako, że ostatnio na blogu dominuje kwaskowatość (limonki, cytryny i rabarbar) głupio by było dać kolejny przepis z cytrynowym smakiem 🙂
1
Zrobione
|
Oczywiście wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka najlepiej lekko ubić trzepaczką ręczną do jajek. |
2
Zrobione
|
Przełóż ciasto do 10 papilotek i piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. |
3
Zrobione
|
Czas na przygotowanie kremu. W misce połącz masło oraz sok z cytryny i wszystko dokładnie zmiksuj aż masa będzie gładka. Dodaj śmietanę i dalej miksuj, i cały czas dodawaj powoli cukier puder. Na sam koniec dodaj barwnik i wszystko dokładnie zmiksuj. |