Składniki
-
2 szkl. płatki owsianezblendowane
-
2 szt. banan
-
2 szkl. truskawki
-
1 łyżeczka proszek do pieczenia
-
2 łyżki syrop klonowy
-
2 łyżeczki ekstrakt waniliowy
Wskazówki
Wy również zauważyliście, że na blogu jest co raz to więcej fit przepisów? Staram się ich unikać, bo w sumie nie potrzebuję diety, jednak jak już coś dodam to cieszy się dużym zainteresowaniem. Dlatego od czasu do czasu coś nowego się pojawi. Przepis na to ciasto sam w sobie nie jest specjalnie skomplikowany i czasochłonny, a może być świetną alternatywą dla czekoladowego batona (chociaż czekolada rozumie, czekolada nie pyta, czekolada wybacza :)) .
Kroki
1
Zrobione
|
Przepis nie jest skomplikowany więc początkujący cukiernik na pewno da radę. |
2
Zrobione
|
Zblendowane płatki owsiane wymieszaj z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, zblendowanymi bananami ( z odrobiną cytryny by nie pociemniały) oraz 1/4 szklanki syropu klonowego. Dodaj również ekstrakt waniliowy. Formę o wymiarach 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia, i rozprowadź 3/4 masy z płatków na powierzchni formy. Wierzch posmaruj "dżemem" truskawkowym, i na górę porozkładaj resztę masy z płatków owsianych. Ja posypałem z wierzchu dodatkowo płatkami owsianymi |
3
Zrobione
|
Wstaw całość do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 25-30 min aż będzie ładnie zarumienione ciasto. |