Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Ciasto jogurtowe z truskawkami
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 szkl. jogurt naturalny
1 1/3 szkl. cukier
6 szt. jajka
3 łyżeczki proszek do pieczenia
3 szkl. mąka pszenna
1 szkl. olej
500 g truskawki

Ciasto jogurtowe z truskawkami

  • 90 minut
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Pyszne truskawki, już wykorzystuję je w 200%. Pełno truskawek, w cieście, deserach na zimno, w koktajlach i w zamrażarce. Ja osobiście uwielbiam ciasto na bazie jogurtu naturalnego bo jest pyszne i lekkie i odświeżające. A ten przepis to DUŻA porcja, więc wystarczy nawet dla mega łakomczuchów.

(Visited 304 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu jednak nie trudno o zakalec w tym przypadku. Jogurt naturalny sam w sobie jest ciężki więc potrzeba sporo proszku do pieczenia by był w stanie podnieść i owoce i samo ciasto. Dlatego też pamiętajcie, wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej!

2
Done

W misie miksera utrzyj jajka z cukrem i jogurtem naturalnym. Do masy dodaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko cały czas miksuj. Na sam koniec cienkim strumykiem wlej olej. Do dużej formy (28x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia przełóż przygotowane ciasto. Na wierzchu rozsyp truskawki pokrojone w większe kawałki. Jeżeli chcesz by owoce pozostały na wierzchu i nie opadły na dno to obsyp je mąką ziemniaczaną.

3
Done

Całość piecz przez 40 - 45 min w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem.
Ciasto odstaw do całkowitego wystygnięcia i dopiero wtedy wyjmij z formy.
Obsyp cukrem pudrem.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Sernik a'la panna cotta
previous
Sernik a’la panna cotta
Panna cotta z truskawkami
next
Panna cotta z truskawkami
Sernik a'la panna cotta
previous
Sernik a’la panna cotta
Panna cotta z truskawkami
next
Panna cotta z truskawkami

Add Your Comment