Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Cyrkowe babeczki
0 0
Cyrkowe babeczki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Babeczki
120 g mąka pszenna
0,5 łyżeczki proszek do pieczenia
0,5 łyżeczki soda oczyszczona
120 g masło miękkie
2 szt. jajka
0,5 łyżeczki skórka z cytryny
2 łyżki mleko
120 g cukier drobny
Krem
350 g śmietana 30%
2 łyżki cukier
0,5 szt limonka sok
1 szt limonka skórka otarta
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Cyrkowe babeczki

Coś czuję imprezę w powietrzu! Kto z was ma urodziny i co serwujecie w ten dzień?

  • 45 minut
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Babeczki

  • Krem

Directions


Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74
Share

Warning: A non-numeric value encountered in /home/klient.dhosting.pl/ciastecznik/ciastecznik.pl/wp-includes/functions.php on line 74

Pomyślałem sobie, ze najwyższy czas wykorzystać te cudowne foremki na babeczki. Dopiero po ich całkowitym uformowaniu przyszedł mi do głowy pomysł jak je nazwać. Trochę przypominają cyrkowego klauna przez ta wisienkę. Są bardzo proste w wykonaniu i równie dobrze smakują bez udziału śmietany.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Ciasto

Jajka roztrzep na lekko puszystą masę. Następnie wszystkie składniki połącz razem i zblenduj je na jednolitą masę.
Przełóż do papilotek i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 15-20 minut.

2
Done

Krem

Śmietanę ubij na krem i dodaj cukier puder. Cały czas miksuj pod koniec dodaj sok z limonki i zmniejsz nieco obroty. Zmiksuj dosłownie chwilę.
Krem przełóż do rękawa i udekoruj ostudzone mufinki, a na górę połóż kandyzowaną wiśnię.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

previous
Przekładaniec z płatkami i whisky
next
Normandzka tarta jabłkowa
previous
Przekładaniec z płatkami i whisky
next
Normandzka tarta jabłkowa

Add Your Comment