Do pancakes możecie również dodać kawałki owoców. Pięknie urosną i będą posiadały dodatkowe nadzienie
Uwielbiacie naleśniki? A co byście powiedzieli na amerykańską odmianę naleśników czyli pancakes?
Zdecydowanie się różnią od naszych tradycyjnych rulonów/trójkątów a dlaczego? Do pancakes dodaje się proszek do pieczenia i to w nie małej ilości, dzięki niemu one rosną i stają się puszyste. Prawda jest taka, że do ciasta na pancakes można również dodać kawałki owoców. A jak? Wystarczy pokroić jabłko w kosteczkę albo banana w kawałki i wymieszać z ciastem. Dzięki temu wystarczy oblać amerykańskie naleśniki syropem klonowym.
Jeżeli Wasze dzieci wolą marmoladę to nic nie szkodzi! Posmarujcie pancakes domową konfiturą lub kremem orzechowym na który przepis również znajdziecie na blogu.
Udanego poranka i smacznego!
1
Zrobione
|
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. |
2
Zrobione
|
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól. |
3
Zrobione
|
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj. |
4
Zrobione
|
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone. |
Komentarz Ukryj komentarze
Uwielbiam takie pancakesy 🙂