Remont dalej trwa, pozostały tylko drobiazgi do poprawienia i dokończenia. Cieszę się co raz bardziej ponieważ tylko po zakończonym remoncie będę mógł w pełni cieszyć się moją nową kuchnią i...
Upały się skończyły, ale zawsze warto być przygotowanym na ewentualne powroty wysokiej temperatury. Oczywiście najlepiej zrobić to z lodami, ja je po prostu uwielbiam. Często się mówi, że spalają tłuszcz!...
Ciasto stare, prawdopodobnie z kuchni staropolskiej. Jednak przepis nieco zmodyfikowany, by było nieco nowocześniej i bardziej fit. Cukru zbyt wiele w cieście nie ma, a jest chyba gluten free (bo...
Bardzo przyjemny w przygotowaniu ponieważ nie wymaga żadnego zakwasu, ani czekania by drożdże wyrosły. Chleb w ogóle nie posiada drożdży a wystarczają mu kultury bakterii z jogurtu naturalnego. Polecam tym...
Jeden z bardziej klasycznych przepisów pochodzących z kuchni francuskiej. Swoją nazwę zawdzięcza dzięki francuskiemu regionowi, w którym sławne są pyszne...