![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/1-9-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/2-3-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/3-5-400x400.jpg)
Jako, że moim poprzednim deserem była pascha, to myślę sobie wykorzystam białka i zrobię kokosanki! Ku mojemu zdziwieniu w tym przepisie nie ma w ogóle białek. Więc trochę „inne” kokosanki niż te odpustowe, ale równie smaczne.
1
Zrobione
|
Masło razem z cukrem rozetrzyj na puszystą masę. Dodaj 1 jajko oraz skórkę otartą z cytryny. Wszystko dodawaj ciągle ucierając. Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do masła. Na koniec dodaj kokos i wszystko dokładnie wymieszaj. |
2
Zrobione
|
Nagrzej piekarnik do 190 stopni. |