0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
200 g wiórki kokosowe
1 szkl. mąka pszenna
4 łyżki mąka ziemniaczana
0,5 szkl. cukier
100 g masło
1 szt. jajka
1 łyżka skórka z cytryny
1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

Kokosanki

  • 35 minut
  • Porcji 24
  • Średnie

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Jako, że moim poprzednim deserem była pascha, to myślę sobie wykorzystam białka i zrobię kokosanki! Ku mojemu zdziwieniu w tym przepisie nie ma w ogóle białek. Więc trochę „inne” kokosanki niż te odpustowe, ale równie smaczne.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Masło razem z cukrem rozetrzyj na puszystą masę. Dodaj 1 jajko oraz skórkę otartą z cytryny. Wszystko dodawaj ciągle ucierając. Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do masła. Na koniec dodaj kokos i wszystko dokładnie wymieszaj.

2
Zrobione

Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
Na papierze uformuj porcje ciasteczek przy użyciu 2 łyżek.
Piecz przez około 10-15 min aż ciastka się zrumienią.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Pascha
następny
Podwójny pishinger
poprzendi
Pascha
następny
Podwójny pishinger

Dodaj komentarz