![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/4-5-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/1-11-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/1a-1-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/2-12-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/3-5-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/5-2-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/02/6-1-400x400.jpg)
To musiało być coś prostego i szybkiego. No i oczywiście orzeźwiającego bo wiosna nadchodzi!
Dziś coś dla leniuchów i łasuchów jednocześnie. Przekąska zrobiona całkowicie z półproduktów, oczywiście dla tych ambitnych jest szansa na zamianę każdego składnika na taki domowej roboty. No ale cóż trzeba wiedzieć jak wykorzystać swój czas i pewnie kiedyś zrobię sam ciasto francuskie, no ale raczej nie będzie to dziś.
1
Zrobione
|
Przygotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najlepiej w tym celu wykorzystać budyń waniliowy. Oczywiście możecie sami zrobić budyń z żółtka, mleka, mąki ziemniaczanej i ekstraktu waniliowego. Gdy już budyń zrobicie odstawcie go na bok. |
2
Zrobione
|
Ciasto francuskie podziel na 8 części, każdą obsyp w środku kakao. Rogi każdego kawałka złóż do środka by powstała koperta. Na wierzch koperty połóż łyżkę budyniu. |
3
Zrobione
|
Odsącz brzoskwinie z syropu, ale nie wylewaj go. Będzie Ci potrzebny do dalszej pracy z ciastkami. |