![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/1-12-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/2-6-400x400.jpg)
![](https://ciastecznik.pl/wp-content/uploads/2017/01/3-8-400x400.jpg)
Coś słodkiego i cytrynowego, no i na dodatek chrupie.
Przyznam się szczerze, że nieco oszukany przepis, ponieważ bezy są kupione a nie robione domową metodą. Wynikło to jednak z tego faktu, że goście za drzwiami a ja musiałem na szybko coś wykombinować. Łatwy i szybki w wykonaniu deser.
1
Zrobione
|
Kruche ciastoMargaryna do kruchego ciasta powinna być mocno schłodzona. |
2
Zrobione
|
KremPrzygotuj wcześniej budyń według przepisu na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia. Następnie masło rozetrzyj z cukrem na puszystą i jednolitą masę. Dodawaj stopniowo budyń oraz lemon curd, cały czas miksując. |
3
Zrobione
|
PrzygotowaniePrzygotowany krem nałóż na zimne kruche ciasto i udekoruj małymi bezami. |