0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
1 szt. jogurt naturalny
1 lłyżeczka proszek do pieczenia
100 g borówki
80 g mąka pszenna
1 szt. jajka
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Placuszki z borówkami i jogurtem

Polecam na śniadanie, lekkie, proste i smaczne.

  • 40 minut
  • Porcji 6
  • Łatwe

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Śniadanie nie musi być zwykłe, może być celebracją początku dnia. Dlaczego skupiać się na płatkach z mlekiem, lub na zwykłych kanapkach? Szybka alternatywa dla codzienności, z owocami na pożegnanie lata.

(Visited 219 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Jogurt naturalny wraz z jajkami oraz ekstraktem waniliowym wymieszaj przy użyciu trzepaczki. Dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia, a na sam koniec borówki. Ciasto powinno mieć w miarę lepką konsystencję.

2
Zrobione

Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju, i smaż placuszki aż się zrumienią.
Najlepiej podawać z syropem klonowym.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

poprzendi
Razowiec
następny
Czekoladowo-kawowy tort ombre
poprzendi
Razowiec
następny
Czekoladowo-kawowy tort ombre

Dodaj komentarz