0 0

Podziel się:

lub skopiuj i podziel się linkiem

Składniki

Zmień porcje
300 g ciasto francuskie
150 g wołowina
3 liście kapusta pekińska
2 łyżki olej
200 g pieczarki
1/2 łyżeczki sól
1/4 łyżeczki pieprz
1 szt. jajka

Paszteciki a’la Welington

  • 45 minut
  • Porcji 12
  • Średnie

Składniki

Wskazówki

Udostępnij

Paszteciki a’la Welington

Paszteciki a’la Welington to coś za co mnie skarcono w programie. No i ja się wcale nie dziwię 🙂 kto by się porywał na paszteciki, które powinny mieć w sobie ciasto francuskie, a ja odwaliłem jakąś podróbę. Żebyście nie myśleli, ja robiłem już nie raz ciasto francuskie i jest z tym sporo roboty 🙂 jednak ja Wam tego nie zrobię, i posłużę się tym razem gotowym ciastem francuskim.

(Visited 298 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zrobione

Wołowinę pokroić w kostkę 0,5 cm podsmażyć na patelni z olejem. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską. Smażyć przez 1 minutę, doprawić solą. Po usmażeniu odstawić na bok i doprawić pieprzem.

2
Zrobione

Poszatkuj pieczarki i również je podsmaż na patelni przez około 5 minut.

3
Zrobione

Na połowie rozwałkowanego ciasta rozłóż pieczarki w 12 kupkach, a na nich ułóż mięso wymieszane z kapustą pekińską. Zakryj je 2 częścią ciasta i przy pomocy noża podziel na 12 porcji. Posmaruj jajkiem i piecz przez 16 minut w temperaturze 210 stopni.

ciastecznik

Finalista 3 edycji Bake Off Ale Ciacho! Uczestnik ExpoSweet oraz Sweettargi. Pasjonata fotografii kulinarnej oraz słodkich wypieków.

Torcik Kinder Bueno
poprzendi
Torcik Kinder Bueno
Ciasteczka pajączki
następny
Ciasteczka pajączki
Torcik Kinder Bueno
poprzendi
Torcik Kinder Bueno
Ciasteczka pajączki
następny
Ciasteczka pajączki

Dodaj komentarz