Bardzo proste, szybkie i smaczne ciasto. Dobre do zjedzenia po obiedzie niedzielnym
1
Zrobione
|
Margarynę utrzyj wraz z cukrem (polecam cukier drobny do wypieków) na jasną i puszystą masę, i dodaj pod koniec skórkę otartą z cytryny. |
2
Zrobione
|
Dalej ucierając dodawaj po 1 jajku. Wymieszaj razem mąkę i proszek do pieczenia. Dodawaj naprzemiennie do ucieranej masy jogurt naturalny oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Najlepiej jest to robić po 1 łyżce. |
3
Zrobione
|
Ciasto jest już gotowe, możesz je przełożyć do tortownicy o średnicy mniej więcej 24 cm, którą uprzednio nasmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Na samą górę dodaj zamrożone połówki truskawek. Całość piecz w temperaturze 190-200 stopni przez około 40-45 minut. Pamiętaj by wcześniej piekarnik nagrzać. |