Jeżeli nie przepadacie za masłem orzechowym to zawsze możecie użyć nutelli, dzieci na pewno się przekonają do tej wersji racuchów.
Racuchy nieco inne niż te, które zazwyczaj robicie. Mają dodatek masła orzechowego i syropu klonowego wiec nabieraja istnie „kanadyjskiego” smaku. Dla mnie kombinacja idealna, bo jak pewnie już zauważyliście bardzo dużo używam masła orzechowego w swych przepisach. Muszę Was jednak zasmucić nie jest to masło orzechowe robione domową metodą. Dla mnie to masło orzechowe jest zbyt ciężkie do jakiegokolwiek przepisu. Pamiętam, że kiedyś kupiłem słoik masła orzechowego 100% w sieciówce. Szczerze powiedziawszy tego nie da się jeść! Szukałem w internecie przepisów, które sprawiłyby, że można do czegoś to wykorzystać. Niestety, cały słoik wylądował w koszu. No i dopiero jak kupiłem masło orzechowe Felixa (to kremowe zdecydowanie najlepiej mi pasuje) to byłem w stanie zajadać się tym łyżeczką.
Przepis, który dla Was przygotowałem nie jest niczym odkrywczym, ale pozwoli nieco urozmaicić Waszą tradycyjną kuchnię.
1
Zrobione
|
Jabłka pokrój nożem w kostkę, lub po prostu zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Całość przełóż do miski. |
2
Zrobione
|
W misce w której są jabłka wymieszaj razem wszystkie składniki i na rozgrzanej patelni z olejem układaj łyżką okrągłe placki. Całość smaż z 3 minuty z każdej ze stron lub do momentu zarumienienia. |
3
Zrobione
|
Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie, a racuchy będą się rozwalać dodać odrobinę mąki. |