Jeżeli dodacie do ciasta więcej cytryny oraz czarną porzeczkę, nabierze całkowicie innego smaku!
Powiem Wam szczerze, że mam już coraz mniej czasu. Remont zbliża się ku końcowi (nareszcie!), a co za tym idzie muszę poświęcać więcej czasu na malowanie ścian niż na gotowanie i pieczenie. Może i dobrze bo na zewnątrz jest z 30 stopni. Gdybym miał w swoim mieszkaniu uruchomić jeszcze piekarnik to bym chyba się rozpłynął, tak jak moje dzisiejsze rumowe kulki w czekoladzie :(. Dlatego też staram się wykorzystać każdy dzień w maksymalny sposób, ciasta muszą być szybkie i smaczne. To akurat jest bardzo proste w przygotowaniu i bardzo szybko się je robi. Musicie uważać tylko na zakalca!
1
Zrobione
|
Owoce dobrze umyj i obierz. Oczywiście wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, a moja szklanka to zawsze ma 250ml. Do masła dodaj wszystkie składniki oprócz owoców. Wszystko dokładnie wymieszaj |
2
Zrobione
|
Przełóż ciasto do formy o średnicy 34 cm. Rozłóż na wierzchu owoce. Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z termoobiegiem przez 45 min, lub do tak zwanego suchego patyczka. |
3
Zrobione
|
Ciasto przestudź i mocno obsyp cukrem pudrem. |