Bazę, czyli ciasto możecie wykorzystać również jako biszkopt do tortu.
Ciasto skorupka to moja taka wariacja na temat tego co w domu znalazłem. Każdy z Was ma inne składniki w lodówce a na pewno są takie których macie sporo. Niektórzy posiadają w lodówce 10 puszek pomidorów w puszce, inni mają 10 słoików ogórków a ja mam 10 tabliczek czekolady. Dlatego też ciasto skorupka jest na bazie białej czekolady, nie ma w sobie masła ( o chwała za to, bo teraz cena masła jest kosmiczna), i jest lekko chrupiąca z wierzchu.
Na samą górę rozsypałem makaroniki 2 sortu 😉 czyli takie, które nie były na tyle ładne by je złożyć w całość. Jak pewnie wiecie nie każdy jest idealny i nie zawsze mi makaroniki wychodzą!
1
Zrobione
|
CiastoJajka zmiksuj z cukrem na jasną i puszystą masę. |
2
Zrobione
|
KremDobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder. |
3
Zrobione
|
Ciasto udekoruj pokruszonymi makaronikami bądź bezami. |