Czy to już lato? A może jeszcze wiosna? Jednak zdecydowanie czuć zapach lata, pomimo tego że jeszcze maj.
Szybciutko, szybciutko bo sezon na rabarbar się już kończy :). Przepis powstał parę dni temu jak było tak koszmarnie zimno, że miałem ochotę siedzieć tylko pod kołdrą i delektować się kakao. No ale jednak nie, postanowiłem coś zrobić. Coś czyli crumble, owoce na ciepło z kruszonką. O tak! Chyba każdy uwielbia kruszonkę :). Dodam do tego jeszcze lody i po prostu pychota!
1
Zrobione
|
Przygotowanie jest dziecinnie proste. Wszystkie składniki na kruszonkę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj rękami. Całość przesyp do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. Jeżeli chcesz mieć większe kawałki kruszonki to mieszaj tylko raz w połowie pieczenia. Im częściej będziesz mieszać tym bardziej drobna będzie kruszonka. |
2
Zrobione
|
Rabarbar zasyp cukrem i odstaw na 10 min. Następnie w garnku podgrzej go i nawet doprowadź do lekkiego rozgotowania. Dodaj maliny i wszystko wymieszaj. |