Lody morelowe zrobione na bazie śmietanki i żółtek są obłędne w smaku i delikatne. Nie musicie używać moreli, możecie je wymienić z dowolnym składnikiem.
Lody morelowe na odpędzenie złej aury. Mam nadzieję, że te smaki spowodują, że wysoka temperatura do Nas powróci z takimi wartościami jak to było w czerwcu.
Jak pewnie wiecie staram się zawsze upraszczać moje przepisy, jednak tym razem jest on nieco bardziej zagmatwany, bo są to lody robione na żółtkach. Ubijane są na parze dzięki czemu, żadna salmonella nie jest nam straszna. Cóż by tu dużo opowiadać. Baza jest jedna, dodatki mogą być różne a smak zależy tylko od Was.
1
Zrobione
|
Śmietankę, mleko oraz cukier podgrzejcie w garnuszku. Starajcie się nie zagotować całości. |
2
Zrobione
|
Całość przelejcie do foremki o pojemności 1 litra i wstawcie do zamrażarki na co najmniej 10 godzin. |
3
Zrobione
|
Do kielicha miksera wrzucamy morele (pokrojone na ósemki), i Nasze lody pokrojone w kostkę. Całość miksujemy i ponownie przelewamy do foremki. Lody powinny być gładkie po wyjęciu z miksera, jednak wciąż lekko zamrożone. Możecie je podać od razu lub po prostu przełożyć do pudełka i schować do zamrażarki. |